Aprašymas
Labai sotus bulvių apkepas su faršu, grybais bei sūriu.
Gaminimas
Įkaitinkite
keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite kiaulienos, vištienos ar
jautienos faršą, smulkintus svogūnus ir pomidorų padažą. Pagal skonį
įberkite druskos bei pipirų ir kepkite, kol faršas paruduos, o svogūnai
suminkštės.
Kitoje keptuvėje išlydykite 50 g. sviesto ir subėrę miltus, maišykite
iki vientisos masės. Tada supilkite pieną ir virkite 5 min. Suberkite
tarkuotą fermentinį sūrį bei įberkite pagal skonį druskos ir pipirų.
Kepimo indo dugne sudėkite
pusę griežinėliais supjaustytų bulvių, o ant jų viršaus - dėkite faršo
sluoksnį, ant faršo - supjaustytus grybus. Ant viršaus užpilkite
paruošto pieno-sūrio mišinio. Paskutinis sluoksnis - bulvių. Ant bulvių
sudėkite mažais gabalėliais pjaustytą likusį sviestą.
Kepkite apie 30-40 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą