2014 m. spalio 7 d., antradienis

Bulvių apkepas

 Bulvių apkepas

Aprašymas

Labai sotus bulvių apkepas su faršu, grybais bei sūriu.

Gaminimas

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite kiaulienos, vištienos ar jautienos faršą, smulkintus svogūnus ir pomidorų padažą. Pagal skonį įberkite druskos bei pipirų ir kepkite, kol faršas paruduos, o svogūnai suminkštės.
Kitoje keptuvėje išlydykite 50 g. sviesto ir subėrę miltus, maišykite iki vientisos masės. Tada supilkite pieną ir virkite 5 min. Suberkite tarkuotą fermentinį sūrį bei įberkite pagal skonį druskos ir pipirų.
Kepimo indo dugne sudėkite pusę griežinėliais supjaustytų bulvių, o ant jų viršaus - dėkite faršo sluoksnį, ant faršo - supjaustytus grybus. Ant viršaus užpilkite paruošto pieno-sūrio mišinio. Paskutinis sluoksnis - bulvių. Ant bulvių sudėkite mažais gabalėliais pjaustytą likusį sviestą.
Kepkite apie 30-40 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Ingredientai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą