2014 m. spalio 6 d., pirmadienis

Obuolių pyragas su varške

Nerealiai skanus, mūsų labai mėgstamas, visada pavykstantis. Receptu kažkada pasidalino kaimynės, šiek tiek pakoregavau ir kepu kepu kepu.
Šiaip visi paragavę, prašo recepto, tad dalinuos su visais norinčiais.


Tešlai:
300 g riebalų ( sviesto ar kepinių margarino, galima maišyti)
~350ml cukraus
4 kiaušiniai (jei dideli, galima 3)
1 pakutis vanilinio cukraus
2 valg.š. kepimo miltelių
citrinos žievelės
450g arba ~ 750 ml miltų
Įdarui:
obuolių (kiek reiks)
500 g kreminės ar paprastos varškės ( galima ir daugiau)
2 valg.š. cukraus
1 kiaušinis
citrinos žievelės ar cinamono

Gaminimas: riebalus išlydome, kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po truputį, maišant, į kiaušinius supilame pravėsusius riebalus, išmaišome. Sudedame su kepimo milteliais sumaišytus ir išsijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišome.
Blėtele patepam riebalais ir pabarstom miltais. Krečiam 2/3 tešlos, išlyginam drėgnų rankų pagalba, pridedame nuvalytų, išimtais sėklalizdžiais obuolių ( obuolius pjaustom stambiai - mažesnius į 4 dalis, didelius į 6). Obuolius reikia sudėti beveik vieną šalia kito.
Varškę ištrinam su kiaušiniu, cukrumi ir citrina ar cinamonu. Paskirstom po visą blėtelę, tiksliau, dedam ant obuolių ir į jų tarpus. Ant viršaus, drėgnom rankom išdėliojam likusią tešlą, stengiamės paskirstyti vienodai.
Paruoštą pyragą šaunam į iki 180"C - 190"C ikaitintą orkaitę, kepam ~ 40 - 50 min (priklauso nuo pyrago storio). Ar iškepęs, tikrinam pagaliuku.
Iš šios normos išeina nemažas pyragas. aš kepu 40x25 cm arba 36x25 cm dydžio blėtelėse.
Tikrai labai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Obuoliai ir varškė toks nerealus derinys, taip viens kitą papildo, net noris, kad šis sluoksnis būtų kuo storesnis.
Skanaus!

1 komentaras: