Reikės:
- 0.5 kg plonų kiaulienos dešrelių
- 1 didelis svogūnas
- 4 raudonos arba geltonos paprikos
- 2 indeliai (po 400 g) konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių
- 1 obuolys
- Po 1 arbatinį šaukštelį džiovinto baziliko ir raudonėlio
- Truputis čiobrelio
- 2 šaukštai balzamiko acto
- 4-5 šaukštai alyvuogių aliejaus
Kaip paruošti:
- Kiaulienos dešreles nukirpti viena nuo kitos, išdėlioti ant skardos ir į karštą 200 C orkaitę apie 35-40minučių. Kol dešrelės kepa, pasidarom pipirų ir pomidorų reikalą.
- Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje lengvai, tada sudėti smulkintą česnaką. Tada pipirus pjaustytus juostelėmis ir prieskonius. Pakepinti dar lengvai apie 5 minutes, tada sudėti sutarkuotą obuolį ir užpilti pomidorais. Supilti actą.
- Dabar viską patroškinti ant nedidelės ugnelės apie 20 minučių.
- Kai dešrelės jau iškeps, jas supjaustyti į kelias dalis ir suversti į puodą su pomidorų ir pipirų troškiniu, nepamiršti, žinoma, druskos ir pipirų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą