2014 m. spalio 10 d., penktadienis

Dešrelių ir paprikų troškinys

Beatos dešrelių ir paprikų troškinys
Reikės:
  • 0.5 kg plonų kiaulienos dešrelių
  • 1 didelis svogūnas
  • 4 raudonos arba geltonos paprikos
  • 2 indeliai (po 400 g) konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių
  • 1 obuolys
  • Po 1 arbatinį šaukštelį džiovinto baziliko ir raudonėlio
  • Truputis čiobrelio
  • 2 šaukštai balzamiko acto
  • 4-5 šaukštai alyvuogių aliejaus

Kaip paruošti:
  1. Kiaulienos dešreles nukirpti viena nuo kitos, išdėlioti ant skardos ir į karštą 200 C orkaitę apie 35-40minučių. Kol dešrelės kepa, pasidarom pipirų ir pomidorų reikalą.
  2. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje lengvai, tada sudėti smulkintą česnaką. Tada pipirus pjaustytus juostelėmis ir prieskonius. Pakepinti dar lengvai apie 5 minutes, tada sudėti sutarkuotą obuolį ir užpilti pomidorais. Supilti actą.
  3. Dabar viską patroškinti ant nedidelės ugnelės apie 20 minučių.
  4. Kai dešrelės jau iškeps, jas supjaustyti į kelias dalis ir suversti į puodą su pomidorų ir pipirų troškiniu, nepamiršti, žinoma, druskos ir pipirų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą