2014 m. spalio 8 d., trečiadienis

Varškės spurgos


Beatos varškės spurgosReikės:
  • 3 pakelių varškės (apie 600 g)
  • 4-5 šaukštų cukraus
  • 3 kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos
  • Apie 200 g miltų
  • Kupino šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto stipraus alkoholio
  • 1 litro rapsų aliejaus
  • cukraus pudros pabarstyti









Kaip paruošti:
  1. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
  2. Varškę ištrinti su kiaušiniais  ir cukrumi.
  3. Tada įsijoti miltus į varškės masę ir išmaišyti – tešla nebus lengvai rankomis apdorojama… Taigi jei yra noras begalinis rankomis formuoti spurgius, tai prašau dėt dar miltų… (Arba daryt spurgius su šaukštais dviem, taip, kaip aš dariau. Ir rankos švarios, ir spurgiai/spurgos nepakartojamo minkštumo ir purumo. Šaukštus laikom atsuktus vieną į kitą, pasemiam maždaug pusės šaukšto dydžio tešlos gabalą ir nuo vieno šaukšto ant kito formuojam spurgius. Kokie keturi kartai ir spurgis bus lygiais kraštais,  metam/nuleidžiam ramiai į aliejų.)
  4. Aliejų užkaitinti ant didelės ugnies, bet kai jau užkais ir pradės ten matytis tokios kaip gijos, tada įdėti bulvės skustos mažos pusę ir, jei ji kunkuliuos, tai jau galima ir spurgius mesti ten pat.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą